Galéria

DINO önjáró permetezőgép


A 6600 literes tartállyal rendelkező DINO önjáró permetezőgépet alacsony tömegközéppont és nagy hasmagasság jellemzi. Még extrém lejtős területeken is verhetetlen menettulajdonságokkal rendelkezik. Az egyedülálló felfüggesztésnek és a differenciálzárral ellátott hidraulikus hajtásnak köszönhetően a DINO nemcsak meredek emelkedőkön képes felhajtani, de olyan pangóvizes területeken is át tud haladni, ahol más gépek elakadnának.  A cserefelépítményes kivitelnek köszönhetően (permetező, műtrágyaszóró, talajjavító-anyag kijuttató) az alváz széleskörűen kihasználható. 

GEKON önjáró permetezőgép


A kukoricamoly és az amerikai kukoricabogár elterjedése egyes területeken növekszik, ezért vállalatunk úgy döntött, hogy megfelelve a vásárlói igényeknek, bővíti az önjáró permetezőgép termékválasztékot egy új típussal. Az új 130 cm és 180 cm között állítható hasmagasságú és 3000 - 5000 l tartálytérfogatú GEKON önjáró permetezőgép CLAAS fülkét kap.  Ez a fülke megfelel a legmagasabb védelmi szintnek (4-es kat.) - túlnyomásos kémiai gázszűrés, jobb hangszigetelés, ergonomikus kormánykerék, továbbfejlesztett rugózású levegőztetett bőrülés és „kényelmesebb” légkondicionált levegőelosztás. Az új önjáró permetezőgép kerekenkénti egyedi felfüggesztést kap a maximális vezetői komfort érdekében. 

GIGANT vontatott permetezőgép


A GIGANT 11000 - 13500 l tartálytérfogattal és tandem tengellyel a legnagyobb vontatott permetezőgép a piacon. Az előnyeit könnyen bebizonyítja a maximális szórókeret szélességgel (36 m) a nagyon hosszú táblákon. A GIGANT óriási területteljesítményre képes, amellyel kielégíti a nagygazdaságok, vagy szolgáltatók igényeit. A rendkívül nagy tartály miatt minimálisra csökken a munka megszakítása a vízzel történő feltöltés miatt, vagy tartálykocsival ritkábban kell a permetezőt kiszolgálni. Ennek kapcsán a költségek is csökkennek.

MAMUT XL vontatott permetezőgép


A MAMUT XL 7000 - 8000 l-es tartállyal a legnagyobb egytengelyes permetezőgép. A csatlakoztatás és a traktor hátsó tengelyére történő tömegátterhelés segítségével betartható a maximális 10 t permetezőgép tengelyterhelés. A hátsó tengelyre történő tömegátterhelés miatt a traktor kisebb szlippel dolgozik emelkedőn haladva. A nagy tartálytérfogat csökkenti a feltöltések számát és a munkából történő kiesést az optimális permetezési időben. 

MAMUT vontatott permetezőgép


A MAMUT 4000 - 6500 l-es tartálytérfogatával az egyik leginkább közismert permetezőgép a teljes Agrio választékból. Jelentős napi területteljesítményt tesz lehetővé a nagyobb gazdaságokban, vagy mezőgazdasági vállalatoknál. A nagy tartályttérfogat miatt a fő permetezési szezonon kívül általában nem szükséges gyakran vízutánpótlást kiszállítani hozzá a szántóföldre. 

NAPA vontatott permetezőgép


A NAPA a 3300 és 3900 l tartályokkal főként a közepes méretű gazdaságok permetezőgépe, de a kisebb mezőgazdasági vállalatoknál is hatékonyan használható. A korábbi évek eladási statisztikái alapján ez a tartálytérfogatú permetezőgép kategória a legnépszerűbb Magyarországon. A NAPA keskenyebb gumiabroncsokkal szerelhető, mint a MAMUT, így kisebb károkat okoz a szántóföldi menet. A kisebb terhelhetőség miatt azonban kisebb tartályra van szükség, így egész évben vízutánpótlást kell a szántóföldre kiszállítani. Másfelől azonban a NAPA rövidebb, mint a MAMUT és könnyebben manőverezhető a forgón. 

ALKA vontatott permetezőgépek


A 2500 és 3000 l-es tartállyal szerelt ALKA az Agrio vállalat legkisebb vontatott permetezőgépe. A kedvező ára miatt ez egy belépő szintű modell a kisebb gazdaságok számára, akik eddig függesztett gépet használtak.  A gép magas minőségű, az alkatrészek alapjaiban megegyeznek a többi típus alkatrészeivel. Ennek köszönhetően tartós, ami pozitív hatással van a használt permetezőgép jövőbeni eladhatóságára.

TIGER permetezőgép felépítmény


A 2000-4000 l-es tartállyal szerelt TIGER egy permetező felépítmény, amely különböző alvázakra szerelhető fel, mint pl. a JCB Fastrac, MB Unimog vagy MB-Trac.  Olyan szolgáltatást végző bérvállalkozóknak előnyös, akiknek gyorsan kell mozogniuk a megrendelőik között. Ugyan az alváz hasmagassága kicsi, azonban nagyon hatékonyan használható az őszi és tavaszi permetezéseknél.