A vállalatról

Az Agrio vállalatot 1993-ban alapítottuk és már a kezdetektől fogva növényvédelmi gépek gyártásával és kereskedelmével foglalkoztunk. A GSB német permetezőgépgyárral való együttműködés nagy jelentőséggel bírt a vállalat fejlődése szempontjából, melytől nemcsak értékes információkat kaptunk a jó minőségű, hatékony és megbízható permetezőgépek gyártásához, hanem a szórókeret licencét is átvettük. Egy másik jelentős mérföldkő volt az Agrio történetében, amikor több mint 10 éven át folyt az együttműködés a német Inuma vállalattal, melynek részegységeket és komplett permetezőgépeket is szállítottunk. Már ekkor nagy figyelmet fordítottunk termékeink magas minőségére és ezáltal számos nemzetközi piacon ismertté váltunk. Ebben az időben Európa több, mint 12 országában lehetett találkozni permetezőgépeinkkel. Az Agrio vállalat büszke a több, mint negyed évszázados történelmére, mely alatt hosszú utat járt be a régebbi permetezőgépek felújításától a komplett modern vontatott, önjáró és felépítmény modellcsaládok gyártásáig. Egy kis cégből 90 főt foglalkoztató vállalattá váltunk, gyártóüzemünk 17000 m2-en terül el.  A vállalat legnagyobb értéke a védjegye. Az Agrio a minőségi permetezőgépek és az olyan szakembergárda szinonimája lett, akik értenek a munkájukhoz és mindig a vásárlói igények kielégítésén dolgoznak. Jelenlegi permetezőgépeink a legmodernebb gépek széles skáláját ölelik fel a vegyszerek és műtrágyák legpontosabb kijuttatásához. De ebben az összefüggésben is vásárlóinkra összpontosítunk, és nagy hangsúlyt fektetünk a gépek egyszerű kezelhetőségére, megbízhatóságára és a vevőszolgálatra, elsősorban telefonos konzultációval és szerviztechnikusaink helyszíni látogatásaival. Az Agrio permetezőgépeket már több, mint 3000 vásárló választotta. Örömömre szolgálna, ha gépeink széles választéka megnyerné a tetszésüket. 

Ivan Olšan, tulajdonos

Alkatrészek készletről

Egyetlen mezőgazdasági gépgyártó sem képes minden alkatrészt raktáron tartani, de képesnek kell lennie azokat gyorsan beszerezni beszállító partnereitől. Az Agrio 65 millió cseh korona értékű állandó készletet tart alkatrészből. Rendkívüli helyzetekben képesek vagyunk 24 órán belül biztosítani akár nagyméretű szórókeret alkatrészeket is. Szezonban raktárunk hétvégén is nyitva tart, munkatársaink hét közben este is elérhetőek. Az alkatrészellátás akkor is zavartalan, amikor a gyárban leállás van. 

Szerviz

A jó minőségű szolgáltatás a vásárlók hosszú távú elégedettségének az alapja. Manapság a vevők igényesek, a megfelelő időben akarnak permetezni és az időjárás ezt nem mindig teszi lehetővé. Ezért ha a vásárlónak permeteznie kell, a gépnek tökéletesen kell működnie. A hibákat nem lehet teljesen kiküszöbölni, ezért a szervizháttér rendkívül fontos. Kereskedelmi képviselőink szerviztechnikusai jól képzettek, hogy gyorsan megtalálják a hibát. Az alkatrészeknek is rendelkezésre kell állniuk, hogy a javítás ne tartson sokáig. Komoly meghibásodás esetén mi, gyártóként fel vagyunk készülve, hogy azonnal be tudjunk avatkozni. 

 

A szervizautóink kialakítása

 

Személyre szabott gépek

Az Agrio nem gyárt készletre gépeket, hanem minden gép egy adott vásárló számára készül. A felhasználók üzemeltetési körülményei nagyon eltérőek. Egy gép megfelelő lehet egy szolgáltató cég számára, de nem biztos, hogy megfelel egy gazdálkodó esetén is.  Más felszereltségű gépre van szükség, ha az a vizet egy hidránsból nyeri és másra, ha a vízellátást a táblán tartálykocsival kell megoldani. Közös érdekünk, hogy vásárlóink maximálisan ki tudják használni a permetezőgépeinket, ezért soha nem gyártunk  „standard” gépeket, melyeknél fölöslegesen kellene fizetni valamiért, amire nincs szükség, de nem hiányozhat olyan felszerelés, ami költséget takarít meg a vásárlónak, vagy növeli a jövedelmét. 

24 órában elérhetőek vagyunk

Napjaink permetezőgépei olyan elektronikával, hidraulikával vannak szerelve, melyeknél a műholdak, DGPS vevő, RTK állomás, a fülkében lévő fedélzeti számítógép, feladatvezérlő vagy a permetezőgépen lévő hidraulikaszelep egymással kommunikál. Egy ilyen jól felszerelt permetezőgép meghibásodása esetén a vásárlónak egy „telefonon elérhető barátra” van szüksége, aki segíthet neki megtalálni a hibát. Az esetek 90%-ában a telefonos segítség elegendő, és nem kell a szerviztechnikusnak a helyszínre mennie. Az Agrio azon gyártók közzé tartozik, akik teljesen nyitottak a vásárlók minden kérdésére. Ez a hozzáállás nagy előnyt jelent, amit a vásárló az új permetezőgép mellett magáénak tudhat. 

A használt gépek kiváló értéktartása 

Az Agrio permetezőgépek iránt nagy a kereslet a használt gépek piacán, a legrégebbi gépek is piacképesek, mivel minden pótalkatrész a mai napig elérhető. Az egyes részegységek kimagasló tartóssága miatt a használt gépek karbantartása sem jelentősen költségesebb, és egy idő után könnyen eladhatóak egy másik felhasználónak.  

A permetezőgépek szakértője

Az Agrio a szántóföldi permetezőgépek széles választékát gyártja. Vállalatunk nem gyárt semmilyen más gépet, így az alkalmazottak mindig kizárólag a permetezőgépekkel foglalkoznak. Mivel egy irányba összpontosítunk, vásárlóink bármely megkeresésére sokkal gyorsabban tudunk reagálni, mint ahogy akkor tudnánk, ha más gépek fejlesztésével is foglalkoznánk. Az, hogy a permetezőgépekre összpontosítunk, lehetővé teszi számunkra, hogy az adott feladattal mélységében foglalkozzunk, és ne elégedjünk meg felületes megoldásokkal.